Våre 5 beste tips for en glad og sunn katt

Gjør hjemmet ditt til et katteparadis

Har du noen gang lurt på hvordan livet er for katten din? De opplever verden på en annen måte enn oss mennesker, men det er noen ting vi har ellers også.

Mange av de tingene som gjør at vi føler oss glade og friske, gjelder også for katter … enten det innebærer å få en massasje, å ta vare på oss selv, eller å få nok søvn!

Her er våre 5 beste tips for å gjøre hjemmet ditt til et hjem hvor kattene dine vil være glade og friske.

Les alltid merkelappene på rengjøringsmidlene du bruker, slik at du kan være sikker på at det er trygt for husdyrene dine.

Hold det rent

Det er viktig å rengjøre katte toalettet på rett måte for å unngå å spre sykdommer eller infeksjoner. Dersom du bruker feil rengjøringsmiddel for å rense det kan det forverre situasjonen!

Bruk aldri et rengjøringsmiddel på kattedoen som inneholder fenoler. Dette da det kan være giftig for katter. Les alltid merkelappen på rengjøringsproduktene for å sikre at de er trygge å bruke rundt kjæledyr. Hvis du har noen spørsmål om produkter som er sikre å bruke, kan du spørre dyrlegen din.

Husk å alltid skylle godt etterpå–kattenes utrolige luktesans gjør at de kan kjenne lukten, selv om det er små mengder gjenværende vaskemiddel.

Å legge noe som har din lukt på seg i kattens seng kan få dem til å føle seg hjemme med én gang.

Senger og kurver

Det er viktig for katter å føle seg trygge i hjemmet –og én måte man kan hjelpe dem med å føle seg mer komfortable på, er med en egen seng, som de liker å ligge i.

Det vanskeligste er å finne den rette plasseringen. Ideelt bør det være i en krok, som er delvis skjult slik at katten din føler seg beskyttet. En solrik vinduskarm bak gardinenen er alltid en sikker vinner.

Om de trives tar de seg en høneblund før du vet ordet av det. Hvis ikke, kan du ta av sokkene dine. Hvorfor? Vel, det høres kanskje ut som et snodig tips, men å legge noe i sengen som lukter av deg kan få dem til å føle seg hjemme.

Fem minutter med klapping var nok til å redusere kattens blodtrykk med 25 poeng.

Del kjærligheten

Én av de mest magiske tingene ved å ha katt er å dele kjærlighet og kos. Det er bevist at det reduserer stress hos mennesker, men var du klar over at det –i riktige mengder –er like viktig for katten din?

Tenk på det som å dra til spaet for å få en massasje –men katten din kan nyte av de fordelene hver eneste dag. Forskere har nemlig oppdaget at kun fem minutter med klapping var nok til å redusere kattens blodtrykk med 25 poeng. Det stemmer –kattekos er bra for dere begge!

Hold katten din trygg i hjemmet ved å sørge for at du ikke har planter i nærheten som kan være giftige.

Et trygt hjem

Katter elsker å utforske rundt om i huset –men av og til kan de havne i trøbbel som følge av det!

Hold katten din trygg i hjemmet ved å sørge for at du ikke har planter i nærheten som kan være giftige. Det inkluderer planter som liljer eller krysantemum og stueplanter som prikkblad og enkelte typer bregner og eføy. Spør veterinæren din hvis du er i tvil.

Det er også lurt å holde rengjøringsmidler og vaskemidler i et lukket skap, og å lagre medisiner på et sted utilgjengelig for kattene.

Katter på over 7 år anses som seniorer.

Gammel katt, nye triks

Mens katten din blir eldre, vil kattens behov endres. Katter på over 7 år anses som seniorer, og det er et par ting du kan gjøre for å få eldre katter til å føle seg lykkeligere og mer komfortable. Det starter med å forstå atferden deres.

Til å begynne med kan du se om katten har vanskeligheter med spenstige hopp, som de pleide å klare uten problemer. Leddene deres tåler ikke lenger den samme belastningen, så det kan være at sengen eller kattetoalettet må flyttes dersom de ikke når den like lett lenger.

Du kan også vurdere å plassere en stol foran vinduskarmen de liker å sitte i, slik at de har et ekstra trinn for å komme seg opp, eller å kjøpe et ekstra kattetoalett hvis de begynner å ha uhell på gulvet.

VÅRE PRODUKTER

FLERE ARTIKLER