Kattefakta-ta utfordringen vår!

Hvor mange av disse kattene kjenner du til?

Katter er fascinerende. Det er en kjensgjerning! Vi ønsker å gi deg en utfordring –å finne ut av hvem som er sjefskatten når det kommer til kattefakta. Les videre og gi deg selv en klapp på skulderen for hver fakta du kjenner til …

Katter kan høre lyder med omlag dobbelt så høy frekvens som mennesker.

Supersanser

Katter er på topp trelisten blant dyrene i verden, når det kommer til hørsel, og de hører best blant rovdyrene. De kan høre lyder med omlag dobbelt så høy frekvens som mennesker –opptil utrolige 50000 Hz.

Katter kan vri ørene sine for å fastslå ulike lyder med særdeles stor presisjon. Fra kun to meters avstand kan de skille mellom to identiske lyder, på en armlengdes avstand. Og fra 20 meters avstand (omtrent lengden på en tennisbane), kan de skille mellom lyder som kun er 40 cm fra hverandre.

Katter har faktisk 32 muskler i ørene sine. Det er bare noen få færre enn vi mennesker har i hele ansiktet. Dette er fordi katter ikke bare bruker ørene sine for å høre med, men også for å kommunisere med gjennom kroppsspråket.

Katter har så følsomme nerveender i potene at de kan oppdage en mus som beveger seg under bakken, og de kan også oppdage vibrasjoner med de tre til seks små følehårene de har på de fremste to potene over tråputene sine.

Katter begraver avfallet sitt for å beskytte det mot rovdyr.

Vaskende maskiner

Hvorfor begraver katter avfallet sitt etter å ha vært på toalettet? Det er muligens fordi de opprinnelig ble domestisert i Egypt omlag år 2000 f.Kr. Idag er kattenes instinkt fremdeles å begrave det i sanden.

Katter begraver avfallet sitt av en rekke årsaker for å holde det beskyttet fra rovdyr, eller fra andre katter om de ikke vil utfordre den som er den dominante i gruppen.

Den eldste katten i verden levde i forbløffende 38 år og tre dager!

Alt om katter

Den minste katten i verden er en rustflekkatt. Den veier bare litt over 1 kg og passer i håndflaten din. De bor i jungelen i Sri Lanka–og dessverre er de ikke særlig gode husdyr.

Den eldste katten i verden levde i forbløffende 38 år og tre dager! Hun het Creme Puff og levde i Texas, USA fra 1967 til 2005.

En gråpus som het McCavity gikk en gang utrolige 800 km på kun tre uker. Eierne hans flyttet mellom Skotland og Cornwall, men McCavitys instinkt var så sterkt at han løp hele veien tilbake igjen på egenhånd.

Tamkatten, som er en slags villkatt som bor i Øst-Tyrkia, er ikke blant de som misliker vann. De vil svømme i innsjøer for å slippe unna den intense heten, og de er kjent for å fange fisk mens de tar en dukkert!

Noen mennesker trodde at kattene deres kunne forutsi været.

Tro og overtro

Det er ikke bare tamme katter som får hårballer. I Afrika brukes løvers hårballer i beskyttende amuletter. Disse tradisjonelle magiske gjenstandene skulle angivelig gi bæreren styrken og kraften til en løve.

I Frankrike trodde noen mennesker at kattene deres kunne forutsi været. Dersom for eksempel, en katt gnir nesen sin eller graver klørne inn i puter, meldes det vind. En pot bak øret mens de vasker seg kan indikerte at regn var på vei.

Enkelte mennesker trodde at katter kunne kurere vorter. Alt den berørte personen trengte å gjøre var å gni halen til en leopardflekket katt over vorten i mai måned. Vi anbefaler ikke å prøve det ut!

Ikke glem å utfordre vennene dine for å se hvor mye de kan!

Hvordan gikk det med deg? Selv om du visste mange av disse kattefaktaene allerede, håper vi at du lærte litt ny katteinformasjon også. Ikke glem å utfordre vennene dine for å se hvor mye de kan!

VÅRE PRODUKTER

FLERE ARTIKLER