FAQs

Ever Clean
Hvilken duft bruker dere i Ever Clean?

Vi har mye forskjellig Ever Clean-kattesand som har en mild duft som du kan prøve.

Alle dufter har blitt valgt fordi vi har oppdaget at både kattene våre og eierne deres elsker dem, og i tillegg er de helt trygge og harmløse for katter. Hvis du eller katten din imidlertid er mer følsom, vil du kanskje foretrekke å prøve vår kattesand uten duft. [live links to product pages]

Hvor mye Ever Clean bør man ha i kattedoen?

Fyll kattedoen med et jevnt lag med Ever Clean –omtrent 7 cm dypt. For en gjennomsnittlig kattedo tilsvarer dette omlag 5 liter kattesand. Etter katten din har brukt kattedoen, skuffer du ut klumpene med avfall og kaster dem i restavfallet. Ikke spyl det ned i toalettet. Ubrukt kattesand vil holde seg rent, så bare fyll på kattedoen med nok Ever Clean til å erstatte mengden du skuffet ut.

Katten min er følsom for dufter. Har dere duftfri kattesand?

Vi vet at noen katter (og eierne deres) er mer følsomme for dufter enn andre.

Hvis du foretrekker en duftfri kattesand, kan du velge Ever Clean Extra Strong Clumping Unscented,  Ever Clean Total Cover eller Ever Clean Multi-Crystals.

Hvor kan jeg kjøpe Ever Clean?

Vi har laget en liste over stedene du kan kjøpe Ever Clean her: Link

Hva er Ever Clean-kattesand laget av?

Ever Clean er laget av naturlig bentonitt-leire, som er hemmeligheten bak de overlegne klumpeegenskapene.

Den inneholder også naturlige kokosnøttskall hvorfra vi lager vår aktiverte karbonteknologi som holder på og låser inne lukter i stedet for å maskere dem. Avhengig av kattesanden, kan noen produkter også inneholde andre ingredienser som dufter og krystaller.

Hvorfor har dere så mange forskjellige typer kattesand?

Vi vet at hver katt er unik, så vi har kommet med en rekke kattesandtyper som er utformet for å passe til ulike katter. Det er ni å velge mellom –så velg kattesanden som klumper som er best for katten din!

Hvor er Ever Clean laget?

All Ever Clean-kattesand er laget i Nederland i en CO2-nøytral fabrikk ved å kun bruke de aller beste ingrediensene.

Hva er forskjellen mellom klumping og ikke-klumping?

Kattesand som klumper absorberer kattesandavfallet fra katten din og omgjør det til tette, solide klumper. Kattesand som klumper gir en overlegen luktkontroll og en enklere avfallshåndtering, som enkelt kan skuffes ut og kastes. Bare fyll på kattesand med den samme mengden som du skuffet ut.

Kattesand som ikke klumper fungerer som toalettpapir ved at den trekker til seg all fuktigheten de kan, men det er uunngåelig at noe treffer bunnen av kattedoen. Du må kanskje også å kaste hele innholdet i kattedoen og bytte det ut hver uke. Dette ses kanskje på som kostnadseffektivt, men kattesand som ikke klumper kan faktisk være dyrere på lang sikt.

På Ever Clean er all kattesanden vår som klumper laget av klumpende leire av høyeste kvalitet for å gi deg overlegne resultater.

Hva er forskjellen mellom kattesand av tre, kiselgelé og leire?

Trebasert kattesand er billigere og et dårligere alternativ til leire som ikke klumper. Kattesand av kiselgelé er derimot et kjemisk basert alternativ til det klumpefrie, og det har en høy grad av absorberingsevne.

Ever Clean tilbyr kun kattesand som ikke klumper som er fremstilt av naturlig bentonitt-leire. I testene våre har bentonitt-leire prestert betydelig bedre enn de andre alternativene. Resultatene våre viser faktisk at Ever Clean kan vare i opptil to måneder, noe som innebærer mindre bytting av kattesand, noe som sparer deg for penger.

Kattesanden verken klumper eller kontrollerer lukter. Hva er galt?

Vennligst påse at du ikke blanderEver Clean med andre kattesand-merker eller -typer fordi det vil ikke gi deg de samme overlegne klumpeegenskapene og luktkontrollen.

For å utnytte effektiviteten, må du også påse at du fyller kattedoen med 7 cm med Ever Clean og bytter hele kattedoen så ofte som pakken tilsier. Hvis du fremdeles merker at Ever Clean ikke presterer slik du forventer, kan du kontakte oss, så finner vi ut av det sammen.

Ivaretakelse
På hvilken måte er Ever Clean bedre enn annen kattesand?

All kattesanden vår er trygg for katten din.

Ever Clean-kattesanden vår er produsert i Nederland med bentonitt-leire som er et naturlig materiale som vi mener er den beste og mest absorberende leiren som klumper som finnes på markedet. I denne leiren finnes vår unike aktiverte karbonteknologi som holder på og stenger inne lukter for å redusere lukt i stedet for å bare maskere den. Vi vet at potene til katter er utrolig følsomme, så Ever Clean er laget av fine partikler som er myke å ta på.

Jeg har mer enn én katt. Hvilken kattesand som klumper er best om man har flere katter?

Vi er klar over at hjem med mer enn én katt trenger litt med luktkontroll. Det er grunnen til at vi la til ekstra luktbekjempere til Ever Clean Multiple Cat.

Er karbon trygt for katter?

Kattesanden vår inneholder karbonteknologi som holder på og låser inne lukter i stedet for å maskere dem. Karbonet er naturlig hentet fra kokosnøttskall og er trygt å bruke for katter.

Er kattesanden deres biologisk nedbrytbar?

Ever Clean-kattesanden vår inneholder naturlig leire som ikke brytes ned, men som vender tilbake til sin naturlige tilstand. Som et resultat er Ever Clean ikke biologisk nedbrytbar kattesand. Vennligst kvitt deg med brukt kattesand i restavfallet.

Er det greit å spyle deler av kattesanden ned i toalettet?

Spyl aldri Ever Clean ned i toalettet–det er ikke kattesand som kan spyles ned. Ever Clean er en kattesand som klumper, noe som betyr at den kan tette igjen rør og skape en blokkering eller til og med skade septiktanker. Å kvitte seg med kattesand på en riktig måte hindrer også spredningen av toksoplasmose i sjølivet.

Hvordan bør jeg kvitte meg med brukt Ever Clean-kattesand?

Etter katten din har brukt kattedoen, kan du skuffe ut de tette klumpene og kaste dem i restavfallet. Ikke spyl dem ned i toalettet. Ubrukt kattesand vil holde seg rent, så bare fyll på kattedoen med nok Ever Clean til å erstatte mengden du skuffet ut. Tøm og fyll på kattedoen så ofte som nødvendig.

Kan jeg bruke Ever Clean-kattesand for de andre kjæledyrene mine som hamstere, kaniner og ildere?

På Ever Clean har vi fokus på katter. Så vi kan bare gå god for sikkerheten av kattesanden vår når det kommer til katter –ikke prøv den med andre kjæledyr.

Er Ever Clean-kattesand skadelig om kjæledyrene mine inntar det?

Vi er ikke kjent med at dyr, inkludert kattunger, har tatt skade av å innta Ever Clean i små mengder. Hvis katten din imidlertid har spist store mengder av det, kan det være farlig –så vennligst ta dem rett til dyrlegen i så fall.

Kan jeg blande Ever Clean-kattesand med andre typer kattesand?

Ever Clean er nøye utformet for å gi deg overlegne resultater, så vi anbefaler deg alltid å bruke kattesanden vår slik den kommer–rett fra esken.

Du vil ikke få det samme resultatet om du blander Ever Clean med andre typer kattesand. Faktisk så kan det hende at det ikke klumper skikkelig.

Det ene unntaket er om du er i prosessen med å endre fra et annet kattesandmerke. I dette tilfellet vil du kanskje blande litt av den nye kattesanden med den gamle for å hjelpe katten din med å gradvis bli mer kjent med den. Etter noen forandringer bør du utelukkende kunne bruke Ever Clean.

Er det trygt å håndtere kattedoen under svangerskap?

Gravide kvinner kan håndtere ubrukt kattesand helt uten problemer.

Du bør imidlertid ikke forandre på kattesanden under svangerskapet fordi sykdommer som toksoplasmose kan overføres via katteekskrementer. Toksoplasmose er veldig sjelden, men den kan overføres til, eller skade, det ufødte barnet ditt. Vennligst snakk med jordmoren eller legen din for mer informasjon.

Atferd
Hvilken kattesand er best for kattunger?

Lekne kattunger kan lage litt søl mens de får dreisen på kattedoen. Dette er helt normal atferd for kattunger.

I mellomtiden kan leiren feste seg til de små potene deres og bli fraktet rundt om i huset. Det er grunnen til at vi utformet Ever Clean Litterfree Paws som har større partikler og en 99,9 % støvfri formel. Dette bør hjelpe med kattedotreningen og i tillegg holde hjemmet ditt mer ryddig.

Hvorfor tisser katten min utenfor kattedoen?

Det kan være mange grunner til at katten din tisser utenfor kattedoen.

Kattunger vil trenge litt øvelse når de først ankommer hjemmet ditt for å bli vant til kattedoen. Eldre katter derimot kan av og til derimot utvikle problemer med inkontinens, og hvis dette er tilfellet, anbefaler vi å plassere flere kattedoer rundt om i hjemmet slik at de rekker frem. Hvis du er i noe som helst tvil om hvorfor katten din tisser utenfor kattedoen, bør du ta dem med til dyrlegen for en sjekk –det kan være et tegn på et helseproblem.

Vil kattene mine merke en forskjell om jeg forandrer på kattesanden?

Katter er generelt ikke så glade i forandringer.

Så hvis du bytter til Ever Clean fra et annet merke (eller bare prøver ut en annen duft), anbefaler vi å foreta en gradvis forandring. Til å begynne med kan du blande litt av den nye kattesanden med den gamle og deretter øke mengden med Ever Clean neste gang du renser kattedoen. På denne måten vil katten din føle seg gladere og mer komfortabel med den nye kattesanden. Etter noen forandringer bør du utelukkende kunne bruke Ever Clean.