La oss snakke om kattesand

Vår komplette guide til kattesand i alle dens former

Det finnes mange typer kattesand på markedet, og hvorvidt det er for din første eller femte katt, kan valgene være overveldende. Så hadde det ikke vært lurt om noen bare kunne samle all informasjonen du trenger på ett sted? Ja? Så bra at du er enig! Her kommer det …

I testene våre var bentonitt-leire uten tvil den beste kattesanden som klumper.

Mye kattesand

Grovt sett finnes det tre hovedtyper med kattesand i butikkene –tre-og papirbasert, samt kisel og leire, i varianter som klumper og ikke klumper.

Tre-og papirbasert kattesand er vanligvis billigere og er laget av tre, noe som, dersom det er produsert fra en fornybar kilde, kan være et bærekraftig valg. Mange vil tilby en utgave som kan skylles ned i do (selv om vi anbefaler at maner forsiktig med dette, da nedskylling av katteavfall kan bidra til å spre toksoplasmose, som er skadelig for sjølivet). Denne kattesanden vil vanligvis ikke klumpe, noe som betyr at du må bytte ut hele kassen når den er skitten da den ikke holder lukten borte.

Kattetoalett av kisel er laget av et absorberende kjemikalium og kan være ganske dyrt. Teksturen kjennes vanligvis knasende ut under potene, så den er kanskje ikke den mest komfortable for katten din (noen katter nekter å gå på kattesand som utelukkende er av kisel).

Til sist, har vi kattesand laget av leire. Det finnes varianter på markedet som ikke klumper (hvor du må bytte ut den skitne kattesanden ukentlig, minst), men vi anbefaler leire som klumper–spesifikt bentonittleire av høy kvalitet.

Bentonittleire er et naturlig materiale som kommer fra jorden og som har en myk tekstur –som føles mer naturlig til katten fordi de kan grave og skjule avfallet sitt. Det låser inn fuktighet på en veldig effektiv måte og det er også veldig enkelt å bruke fordi du rett og slett kan fjerne de tette klumpene, noe som gjør at du sparer penger fordi du ikke trenger å bytte ut hele kattesanden hver gang. Kattesanden av leire kan ikke skylles ned i toalettet, så bare kast det skitne katteavfallet i restavfallet. I testene våre var bentonitt-leiren uten tvil den beste kattesanden som klumper–noe som er grunnen til at vi utelukkende bruker denne i Ever Clean-produkter.

Kattesand som klumper og absorberer fuktighet.

Hva er «klumping»?

Nesten alle kattesand-merker beskrives enten som «klumpende» eller «ikke-klumpende». Men hva betyr det egentlig?

Grovt sagt. vil kattesand som klumper absorbere fuktighet etter at katten har brukt kattetoalettet, og med Ever Clean-kattesanden blir den omformet til tykke skiver. Disse klumpene skuffes ut og plasseres i søppelkassen. Kattesanden vår gjør også at du kan la kattesand som ikke er skitten være igjen og bare fylle på med ny kattesand. Det er enkelt, hygienisk og utmerket for å kontrollere lukter.

Kattesand som ikke klumper er derimot mindre effektivt. De bruker absorberende materialer for å suge til seg fuktighet, men den fuktigheten vil fortsette å spres rundt kassen. Dette betyr at det er mulighet for at det samles opp på bunnen av kattedoen, noe som medfører at du må bytte ut hele kattesanden når den er brukt –noe som kan gjøre det til et ganske dyrt valg på lang sikt.

På Ever Clean tror vi at kattesand med klumper er det beste for både katten din og deg.

Det finnes ingen løsning som passer alle når det kommer til kattesand.

Ingen katter er like

Har du noen gang møtt to katter som er like? Hver katt har sin egne fantastiske personlighet, med egne særegenheter som gjør dem til hvem de er. Det er grunnen til at det ikke finnes en løsning som passer alle når det kommer til kattesand.

Du har kanskje en kattunge hvis små poter har en tendens til å ta med seg kattesand ut av kattedoen. Katten din er kanskje følsom for lukter og foretrekker kattesand uten lukt som fremdeles bekjemper lukter, eller kanskje du trenger en ekstra luktbekjemper for kattedoer som brukes hyppigere.

Ta en titt på vår kattesandportefølje for å finne den som er riktig for deg og katten din –og hjelp dem med å stortrives i hjemmet ditt.

VÅRE PRODUKTER

FLERE ARTIKLER