Sett pris på kattedoen din

Vil katten din gå på do andre steder enn kattedoen?

På Ever Clean er vi lidenskapelig opptatt av å lage den beste kattesanden. I løpet av årene har vi også lært en ting eller to om kattene som bruker det …

En tredel av katter vil oppleve problemer med å gå på toalettet i livet sitt.

Hva, hvor og hvor mange?

En tredel av katter vil oppleve problemer med å gå på toalettet i livet sitt. Vi vet at det er veldig viktig å gjøre hjemmet trygt, forutsigbart og beroligende for dem. Er du ikke sikker på hvordan du kan gi katten din de perfekte omgivelsene i hjemmet–et der de kan føle seg trygge og komfortable nok til å gå på toalettet? Her kan du lese hvordan man passer på en katt

For det første bør du bestemme hva slags kattesand du vil bruke, og deretter være konsekvent med hva du bruker. Prøv å ikke endre til en annen lukt før de føler seg sikre på kattedoen.

Sørg for at du har nok kattesand i kattedoen. Kattens naturlige instinkt er å begrave avfallet sitt, og katter foretrekker å grave dypt ned i leiren, noe som også hjelper med å danne tette klumper.

Det er også viktig å ha tilstrekkelig med kattedoer, spesielt i husholdninger med flere katter, hvor du bør sikre at du har minst én kattedo per katt. Plasser kattedoene på forskjellige steder rundt om i hjemmet slik at katten din kan føle privatliv og at det er unna maten og hvor de leker.

For kattunger er moren deres den beste læreren.

Katter under opplæring

Renslighetstrening kan være litt vanskelig, men med tålmodighet vil de fleste katter få teken på det.

For kattunger er moren deres den beste læreren. Kattunger bør holde seg til moren sin i åtte uker, som er lenge nok til å lære noen livslærdommer –blant annet hvordan å bruke kattedoen.

Når du får dem hjem, bør du plassere kattungene i kattedoen rett etter de har spist eller våknet. Det er de tidspunktene det er størst sjanse for at de må på do. Når de gjør det, bør de få masse ros (jo mer, jo bedre!), og etter hvert vil de assosiere det med positiv forsterkning.

For katter gjør straff med skade enn godt.

Ikke noe tull

Det er naturlig at katter vil ha ulykker fra tid til annen –men det samme rådet gjelder hvorvidt den fremdeles er en uregjerlig kattunge eller en eldre katt som bare har en dårlig dag

Hvis det bare er en ulykke, anbefaler vi å ignorere det dårlige og lovprise det gode. Rens opp sølet med tørkepapir og plasser det i kattedoen for å vise katten hvor det skal være. For katter gjør straff mer skade enn godt –i stedet bør du gi katten ros neste gang den gjør det riktige.

Hvis katten din har bestemt at den heller vil bruke sofaputene enn kattedoen, kan preventive tiltak være den beste løsningen. Du kan stenge dem ute av rommet eller bruke vaskemiddel som for eksempel kjøkkenfolie for å dekke området (de vil ikke like følelsen av det på potene). Med tid og tålmodighet vil de til slutt innse at kattedoen er det beste stedet likevel!

Det er viktig å merke seg at noen vanlige helseproblemer kan stå bak at en katt ikke bruker kattedoen. Ta den med til dyrlegen om du har noen som helst tvil.

VÅRE PRODUKTER

FLERE ARTIKLER